Coating2023-04-17T19:04:53+01:00

Coating

Voor degene die iets meer willen dan de standaard voorvork, is het mogelijk om er een nieuw uiterlijk aan te geven. Zoals de binnenpoten de kleur geven: nitriet, goud of zwart. Anodiseren gebeurt door middel van een elektrolytische behandeling. De oxidelaag is hard, poreus en slijtvast. Daarna kan door afsluiten van de poriën (sealen) de corrosiebestendigheid worden verbeterd. .

  • Buitenpoten anodiseren
  • As opnames anodiseren
  • Vorkdoppen anodiseren

De standaard kleuren zijn zwart, goud en titanium. Daarnaast kan in de precisielijn bijna elke gewenste kleur (behalve wit) op klant specificatie gemaakt worden. De binnenpoten die Promoto in haar gamma heeft zijn gecoat. Daarbij wordt gebruik gemaakt van Physical Vapour Deposition (PVD). PVD is een milieuvriendelijke techniek, waarbij een harde coating op een basismateriaal (bv. chroom) aangebracht wordt.

  • Binnenpoten titanium nitride

Deze coating is extreem hard en slijtvast, en hittebestendig tot ca. 500 graden. Er zijn twee kleuren mogelijk: zwart en goud. Door de coating wordt het product een stuk gladder en is er minder frictie en geeft een beter aanspreekgevoel.